Title Image

Η γκαλερί

Η γκαλερί “Χρυσοχοΐδης Art” μετράει πάνω από 50 χρόνια ιστορίας. Ιδρύθηκε το 1970 από τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στον χώρο της τέχνης από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας.

 

Διαχρονικά στη συλλογή μας εκθέσαμε μοναδικά έργα τέχνης και αντίκες από όλο τον κόσμο. Διαχειριστήκαμε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές με σπουδαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες της περιόδου 17ου – 19ου αιώνα.

 

Τα τελευταία χρόνια, η γκαλερί μας αναδεικνύει την πολυμορφία και την πολυπλοκότητα του κόσμου της τέχνης, φιλοξενώντας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις μας συλλογή με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες του 20ου και 21ου αιώνα. Έργα από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Γαΐτης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Θάνος Τσίγκος, ο Νίκος Κεσσανλής, ο Takis, ο Βάσης Κανιάρης, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος και πολλοί άλλοι συνθέτουν μια εντυπωσιακή συλλογή.

 

Έπιπλα και διακοσμητικά 20ου αιώνα Design από σημαντικούς σχεδιαστές όπως οι Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm, Eero Saarinen, Charlotte Perriand, Warren Planter, Hans Wegner, Achille et Pier Giacomo Castiglioni και άλλοι συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία και ικανοποιούν τις διάφορες αισθητικές προτιμήσεις του κοινού της τέχνης.

 

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα ο σχεδιασμός επίπλων πέρασε από την αναπαραγωγή ιστορικών στυλ στη δημιουργία πραγματικά μοντέρνων επίπλων που βασίζονταν στα όμορφα υλικά, την υψηλής αισθητικής λεπτομέρεια και την ευρηματική λειτουργικότητα για την καθημερινή ζωή. Χειροποίητα αριστουργήματα όσο και εμβληματικά έργα βιομηχανικού σχεδιασμού συντηρούνται και αποκαθίστανται για να διαφυλάξουμε τις δημιουργίες σημαντικών προσωπικοτήτων της σχεδιαστικής σκηνής του περασμένου αιώνα.

 

Λειτουργούμε με πολύ αυστηρά κριτήρια σε θέματα γνησιότητας των έργων τέχνης που εμπορευόμαστε. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκτιμητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξετάζουμε και αξιολογούμε διεξοδικά κάθε αντικείμενο πριν εισέλθει στη συλλογή μας.

 

Η γκαλερί μας είναι μέλος του “Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Τέχνης της Ελλάδας”. (www.hada.gr)

Μπορείτε να επισκεφθείτε την γκαλερί μας για δωρεάν εκτίμηση των αντικειμένων που επιθυμείτε να πουλήσετε ή να κλείσουμε ραντεβού στον χώρο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109969202 για δωρεάν εκτίμηση των έργων τέχνης που θέλετε να διαθέσετε.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες των αντικειμένων προς διάθεση με τους παρακάτω τρόπους και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αφού πρώτα τα αξιολογήσουμε.

 

Email: info@chrysochoidis-art.gr
Viber: 6973300710
WhatsApp: 6973300710

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στην γκαλερί μας αναλαμβάνουμε την αναπαλαίωση, συντήρηση και επισκευή παλαιών επίπλων, πολυελαίων, καθώς και διακοσμητικών από πορσελάνη.

Φιλοσοφία μας είναι η μικρότερη δυνατή αλλαγή σε κάθε έπιπλο ή αντικείμενο που έρχεται στο εργαστήριό μας. Οποιαδήποτε επέμβαση υπηρετεί το σκοπό της επαναφοράς στην αρχική του μορφή. Σπασμένα ή χαμένα μέρη αναπαράγονται με σεβασμό στην ηλικία και την αξία του πρωτοτύπου.

Ειδικότερα, για τα λούστρα στα έπιπλα ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία λούστρου χειρός με χρήση γομαλάκας και οινοπνεύματος. Έτσι αναδεικνύεται στις ξύλινες επιφάνειες το εξαιρετικό τους ζεστό καφέ-κόκκινο χρώμα και η κορυφαία ποιότητα, τυπική στα χειροποίητα έπιπλα εποχής.

Διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία παλαιών κρυστάλλων και μπρούτζινων εξαρτημάτων, μπορούμε να αναπληρώσουμε χαμένα ή σπασμένα μέρη πολυελαίων και φωτιστικών εποχής, επαναφέροντας τα στην αρχική τους μορφή.